پژوهش ها و مطالعات شاخص سوم

تاریخچه، مسیر توسعه، مبانی و دستاوردها

چرا 94% معامله‌گران بازارهای مالی ضرر می‌کند؟

اختلالات تحلیل تکنیکال و بنیادی چیست؟

رفتار موثر معامله‌گران چگونه ایجاد می‌شود؟

رفتار چگونه شکل می‌گیرد؟

ذهن یک انسان چگونه عمل می‌کند؟

جاماندگی اقتصادی از کدام معضل سرچشمه می‌گیرد؟

پژوهش‌های محمدرضا فیروزجنگ در سال 1389 با شنیدن خبری شروع شد ولی ابعاد بسیار گسترده‌ای در بستر اقتصاد رفتاری به خود گرفت که ضمن معرفی اولین سوال، به مطالعات وابسته و دستاوردهای آن می‌پردازیم

تاریخچه

 از ازل کسب درآمد و رفاه از مهمترین دغدغه های بشر بوده و برای تامین آن رفتارهای زیادی را به درست یا همراه با آسیب تجربه کرده است که در همین راستا تولید و تنظیم مبانی رشد و توسعه در سواد اقتصادی را هدف قرار دادیم، از بررسی علوم موجود تا بهینه سازی و ساخت روش انتقال موثر نقشه راه بود تا بتوانیم فاصله بین نتیجه واقعی رفتارهای اقتصادی را با هدف اولیه، به کمترین میزان ممکن برسانیم. برای آسیب شناسی رفتاری میبایستی علوم فعلی و روش انتقال(آموزش) آنها بررسی و سپس بهینه سازی یا بازتولید شوند تا بتوان با قطعیت از سواد اقتصادی سخن گفت که این امر صرفا با مطالعه و پژوهش با روش تحقیق قابل قبول ممکن است. مهمترین جذابیت پژوهش در علوم رفتاری ورود به دنیای بدیهیات ناشناخته است که از یک سوال ساده شروع میشود که همان یک سوال، حامل چند سوال دیگر خواهد بود و درمیابی که علوم اجتماعی و انسانی در بالاترین درهم‌تنیدگی هستند. پژوهش‌های محمدرضا فیروزجنگ در سال 1389 با شنیدن خبری شروع شد ولی ابعاد بسیار گسترده‌ای در بستر اقتصاد رفتاری به خود گرفت که ضمن معرفی اولین سوال، به مطالعات وابسته و دستاوردهای آن میپردازیم.

مبانی پژوهش‌ها

موسسه پژوهشی شاخص سوم اصل کسب سواد را از دانش به عنوان مبنای عملکرد خود در پژوهشها، مطالعات و آموزشها قرارداده است که بتواند با جلوگیری از سردرگمی در عمل، به دستاورد قطعی در انتخاب رفتارهای اقتصادی، برای عموم جامعه پایبند باشد.

از این رو دو تعریف را سر لوحه فعالیت خود قرارداده است:

سازمان یونسکو نیز در آخرین تعریف سواد مهر تاییدی بر نحوه فعالیت شاخص سوم زده است و اعلام کرده:

در مبانی شاخص سوم، رشد ذهنی را در بستر آگاهی تجربه میکنیم، توسعه را در عمل معنا میکنیم و درنهایت سواد در اختیار ماست…

رشد در بستر آگاهی

به هرگونه دریافت اطلاعات در جهت شناخت محیط اطراف و فرایندها آگاهی میگوییم. اطلاعات به دو صورت وارد ذهن ما می‌شود:

آگاهی اجباری
آگاهی اکتسابی

در طول زندگی رفع نیازها، انسان را مجبور به کسب اطلاعات از محیط توسط خانواده یا خود فرد می‌کند. که با رشد فیزیکی همراه است و تقریبا تمام انسان‌ها در هر نقطه از کره خاکی به این آگاهی دسترسی دارند. این دسته را آگاهی اجباری می‌نامیم.

پس از رشد به معنی عمومی هر فردی دریافت اطلاعات را به صورت اختصاصی دنبال می‌کند و تصمیم می‌گیرد وارد حوزه های مورد علاقه خود برای تامین افزایش مصرف و ایجاد هویت اختصاصی شود. به دانشگاه یا آموزشگاه می‌رویم و یا به صورت تجربی دریافت اطلاعات و کسب آگاهی را انتخاب می‌کنیم. این روش را کسب اطلاعات اکتسابی یا انتخابی می‌گوییم. اطلاعات دریافت و طبقه‌بندی می‌شوند اما در عمل باید بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم تا تغییرات محسوسی در زندگی ایجاد شود. آگاهی در هر سطح و میزان و از هر منبعی که باشد بدون توسعه کوچکترین تاثیری در زندگی انسان ندارد.

کمتر خواندن ادامه مطلب
توسعه برپایه عمل

زمانی که داده‌های اجباری یا اکتسابی را در رفتارها استفاده می‌کنیم در ابتدا وجوهی پنهان را می‌شناسیم و متغیرهای مستقیم و موثر آشکار می‌شود و موفقیت به وجود میاید. در تمام مراحل زندگی توسعه دشوارتر از کسب آگاهی است چرا که دانش به صورت عمومی بیان می‌شود ولی توسعه متناسب با هر فرد بسیار متفاوت است. به عنوان مثال وقتی راجع به یک دانش صحبت می‌کنیم همه می‌توانند آن را کسب کنند اما تمام افراد نمی‌توانند طوری عمل کنند که به موفقیت برسند.

در این مقطع ضرورت نحوه دریافت آگاهی و معرفی توسعه مرتبط به آن که فرآیند آموزش می‌گوییم کاملا احساس می‌شود.

کمتر خواندن ادامه مطلب
سواد

به توانایی عمل به آگاهی سواد گفته می‌شود . مهم‌ترین ارزش سواد در انسان انعطاف‌پذیری است.

کمتر خواندن ادامه مطلب

پژوهش‌ها و مطالعات انجام شده

محمدرضا فیروزجنگ ، پژوهشگر و مدیرعامل موسسه شاخص سوم، از سال 1386 فعالیت اقتصادی واسطه‌گری در بازارهای مالی را آغاز کرده است.

پس از تحمل زیان در سه سال آغازین و مطالعه‌ مقاله‌ای در یکی از پایگاه‌های خبری بین‌الملل درمی‌یابد که بیش از 95% معامله‌گران بازارهای مالی زیان‌ده هستند ، مطالعاتی را از سال 1389 آغاز می‌کند تا بتواند دلایل زیان خود و دیگر معامله‌گران را شناسایی کند.

در ابتدا به بررسی روش‌های معاملاتی پرداخت و در طول مسیر متوجه شد کار به همین سادگی نیست و عوامل بسیار زیاد دیگری نیز در این مسئله دخیل هستند که برای کشف آن ها به علوم اقتصاد، روانشناسی شناختی(علوم رفتاری) جامعه‌شناسی و تاریخ نیاز دارد. در نتیجه‌ی پیوستگی علوم اجتماعی و رفتاری ، این مطالعات ابعاد جدید به خود گرفت و منجر به ایجاد سوالات متفاوت در علم نوینی به نام اقتصاد رفتاری شد.

تمام مباحثی که در بخش آموزش مشاهده می‌کنید نتیجه 15 سال فعالیت پژوهشی با دو سر فصل اصلی :

— رفتار شناسی اقتصادی فردی و جمعی واسطه‌گران بازارهای مالی

— تاثیر نگاه اقتصادی در رفتارهای غیر مالی می‌باشد.

معرفی پژوهشگر ارشد و مدیرعامل موسسه شاخص سوم

محمدرضا فیروزجنگ

دانش‌‎آموخته اقتصاد
متولد : 1360
مطالعات آزاد :

از سال 1389 تاکنون، و ادامه دارد...

error: محافظت از محتوا فعال است

روانشناسی عمومی و شناختی

جامعه شناسی

یکی از علوم اجتماعی است که بر بررسی جامعه، رفتار اجتماعی انسان، الگوهای مناسبات اجتماعی، رابطه اجتماعی و جنبه‌هایی از فرهنگ مرتبط با زندگی روزمره تمرکز دارد. از روش‌های مختلف پژوهش تجربی و تفکر انتقادی برای توسعه مجموعه‌ای از دانش در مورد نظم اجتماعی و تغییر اجتماعی استفاده می‌کند.

روانشناسی عمومی و شناختی

علم تجزیه و تحلیل ذهن و رفتار انسان